Velehradská kaplička Pražského Jezulátka (Velehrad)


Zajímavosti a tajemství tohoto místa

Někdy ani netušíme, co se skrývá za rohem. Kolik poutníků už bylo na Velehradě, ale měli čas projít areálem a viděli tuto kapličku?

Kaplička je jedním ze zastavení Poutní cesty křesťanskou Evropou. Zastavení vytvořil z bílého vápence z jihofrancouzského Oppede roku 2006 sochař Alain Bidal. 22. 10. 2007 požehnal kapličce olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Stejné zastavení bylo postaveno roku 2007 v městečku Meursault v Burgundsku za účelem sdružení našich dvou zemí a rozšíření úcty k svatému Dětství Ježíšovu.

Modlitba

Modlitba ctihodného otce Cyrila od Matky Boží
bosého karmelitána (1590–1675)

Dítě Ježíši, utíkám se k tobě a na přímluvu tvé svaté Matky tě prosím, pomoz mi v této mé potřebě (možno konkrétně vyjádřit), protože pevně věřím, že mi můžeš pomoci.
Pevně důvěřuji, že obdržím tvou svatou milost. Miluji tě celým svým srdcem a ze všech sil své duše. Upřímně se kaji za všechny své hříchy a prosím tě, dobrý Ježíši, abys mi dal sílu nad nimi zvítězit.
Dávám si předsevzetí, že tě nikdy nezraním a odevzdávám se ti, ochoten raději trpět než ti působit bolest. Od nynějška ti chci věrně sloužit a z lásky k tobě chci milovat i bližního jako sebe.
Všemohoucí Dítě, Pane Ježíši, znovu tě prosím, abys mi pomohl v této mé záležitosti (možno vyjádřit). Daruj mi milost, abych tě navěky vlastnil spolu s Marií a Josefem a abych se ti spolu s anděly klaněl v nebeských nádvořích.
Amen.

BYLI JSME ZDE